Thousend times thanks!


To all the followers of the blog, to anyone who has been supportive of Frank or us in the last months and especially after his untimely death we want to say thanks from the bottom of our hearts. In the week after his passing we received so much warmth, stories, care and love, hardly describable. To us it was a very precious and valuable week and it was so good to have Frank at home where so many of his friends could visit him. And all the help, stories and info shared in that week led to a beautiful goodbye ceremony on a beautiful sunny autumn day. For those of you who could not attend, or those of you who wish to reread the funeral speeches, we publice them here (in dutch and english) with some pictures in grateful memory of, and tributed to Frank.We will miss him dearly, thanks for being with him and with us, one way or another,

On behalf of my family and his closest friends, Esther

Foto's Frank

zaterdag 13 augustus 2011

Wargaming met Frank

[English summary: this item is to gather a few Dutch friends to play Frank's favourite games.]

Frank wil graag wat meer gaan wargamen, en we gaan proberen dat te organiseren. In principe mikken we op eens in de paar weken op zondagmiddag. We kunnen dan goed spelen in een nis net voor de bar achter de hoofdingang. Er zijn wel een paar voorwaarden aan verbonden:

- maximaal 5 bezoekers of zo, om het een beetje rustig te houden, en dus maximaal 2 spellen;

- Frank moet om 12 uur lunchen en dan gaan rusten (mede hierom is het van belang van te voren af te spreken, dan weet Frank dat hij op tijd zijn rust moet zoeken!);

- een of twee mensen moeten er een kwartier eerder zijn: een om tafel(s) in de nis te claimen en op te zetten, de ander on Frank op te halen;

- tegen 5 uur uiterlijk moet het spel afgelopen zijn -- etenstijd voor Frank en hij heeft nog steeds zijn rust nodig.

Afspraken gaan we via dit blog maken. Meld dat je komt, wat je wil gaan spelen (Frank kan ook reageren!) en hoeveel spelers je ongeveer nodig hebt.

Overigens heeft Frank ook een aantal korte spellen die goed een-op-een te spelen zijn op een rustig plekje, maar dat hoeven we niet direkt af te spreken.

Eerste spel organiseert Niek op zondag 21 augustus. Als we met drie of vier zijn is het voorstel nog een keer When Lions Sailed te spelen, blijft het bij twee dan wordt het This Accursed Civil War.

Meld je aan!

Niek en Andre

4 opmerkingen:

 1. Ik zal er bij zijn op de 21ste. Ik heb nog de spelregels voor "when lions sailed" en zal ze bestuderen. Praten we over 14.00h? Walter, ga je dan mee of wil je liever op de zaterdag ervoor. Bel me mobiel, mijn vaste nummer is nog niet beschikbaar voor mijn nieuwe telefoonlijn.
  Mathieu

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wouldn't it be more convenient to plan wargames on Saturday? That way players won't have to divide their loyalties between wargames at Frank and roleplayinggame appointments at Casus Belli?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Rense, prima idee, maar we moeten ergens beginnen, en deze zondag heb ik tijd. Als iemand voor een andere dag of tijd het voortouw wil nemen, Frank zal er alleen maar blij mee zijn. Het lijkt me wel zinvol om even uit te zoeken hoe het dan met de bar zit. Heb ik gedaan voor zondag, maar ik weet niet hoe het zit op zaterdag.

  Mathieu, mooi, dan wordt het When Lions Sailed weer, misschien met zijn vieren. En inderdaad, we praten over 14:00 uur, de openingstijd van het cafe.

  Niek

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helaas voelde Frank zich niet erg goed zondag, dus er is niet gespeeld. Maar de ene dag is de andere niet, en een volgende keer gaat dat vast ook lukken.

  Inmiddels weet ik dat ook op zaterdag van 2 tot 5 het cafe in Kalorama open is. Dus als mensen iets willen organiseren op zaterdag (voor mij vaak een moeilijke dag vanwege gezinsactiviteiten), het kan. Neem gerust het initiatief, Frank zal er blij mee zijn.

  Niek

  BeantwoordenVerwijderen